(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

A (12)

 

Schermafbeelding 2015-01-27 om 11.18.51

Een relatie wil zeggen: hoe relateer ik mij aan iets of iemand? Hoe verhoud ik mij tot de ander en hoe verhoud ik mij tot een gebeurtenis of ervaring?

Kortom, relaties gaan vooral over onszelf.

De liefdesrelatie is ongetwijfeld de diepste relatie die we kennen.

Hoeveel verhalen, songs, films gaan er niet over de liefde. Ook talloze mythen, uit zeer verschillende culturen, behandelen dit soort relaties. De verhaallijn is alom bekend:

Schermafbeelding 2015-01-27 om 11.18.22

In diezelfde mythes wordt er uitvoerig gesproken over de oorspronkelijke eenheid van de mens en de scheiding in man en vrouw, wat concreet inhoudt dat elk mens zowel een mannelijk als een vrouwelijk deel in zich heeft. Het mooie hieraan is, is dat als we beide delen in onszelf ontwikkelen, dat we onszelf kunnen helen!

Een misschien wel bekend verschijnsel in een relatie. De één verwijt de ander iets. Vandaag kreeg ik daar een mooi voorbeeld van:

  1. (een man) is ontslagen en op zoek naar een andere baan. “ik” (is een vrouw) zit thuis in de WAO:

…net knetterende ruzie gehad met P. Hij verwijt me dat ik alles op hem laat neerkomen en daarvoor mijn “niet werken” als een excuus gebruik. Ik wou dat het zo was. Heb van het weekeind weer bevestigd gekregen en aan de hoeveelheid slaap van vandaag, dat het helaas er niet inzit. En dan doen dat soort opmerkingen pijn.

 Dat P. zo uitvalt zegt alleen maar dat hij zich zorgen maakt. Dat zegt niets over jou. Je reactie erop zegt echter alles over jou en niets over hem.

Een man heeft de neiging zich terug te trekken in zijn hol en een vrouw wil er graag over praten. Dat respecteren en de ander de voordelen laten zien van jouw benadering, kan precies zijn wat nodig is.

Relaties zijn een pracht middel om te groeien. Relaties vertellen heel veel over jezelf en daarmee kunnen we zowel ons mannelijk als ons vrouwelijk deel in onszelf helen en daardoor compleet worden als mens.

Laten we er samen een dag rond werken met behulp van opstellingen.

Door relaties te bekijken vanuit opstellingen biedt een geheel andere kijk op relaties. Een opstelling maakt de onbewuste bindingen die we ervaren zichtbaar. En juist dat zichtbaar maken is enorm verhelderend. Bovendien kunnen we dat beeld van de onbewuste bindingen meer in balans brengen.

14 februari, Valentijnsdag, is daar de aangewezen datum voor.

Van 10.00 tot 17.00 uur in Klundert.

Groei, Liefde, Opstelling, Relaties, Verwijten