(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

A (80)Ik wil er vanaf!!!“, “Ik heb er alleen maar last van!“, “het is nergens voor nodig!“, “het is al zo lang geleden gebeurd!” en “Ik baal ervan!!!“.

Duidelijk uitspraken over aspecten van ons zelf waar we niet blij mee zijn.

Bedenk wel dat als iets werkelijk niets te bieden heeft, dan merken we dat niet op. Het feit dat we dat zo hard op moeten zeggen, betekent in feite dat het niet klopt wat we zeggen.

Bovendien is het wel aspecten van onszelf (geworden), een gevolg van de Grote Natuurwet: “Shit krijg je cadeau en voor de rest moet je zelf iets doen.”
Het is geen kwestie van “niet eerlijk”, geen kwestie van “niet nodig”, geen kwestie van “waarom”, het is slechts een gegeven.
Aan ons de keuze hoe wij ons tegenover dit gegeven willen verhouden.

De over-ijverige postbode

In mijn visie gaat het altijd om iets wat ons iets heeft te melden. Zo’n aspect is niets anders dan een pakketje dat door een ijverige postbode wordt bezorgd. Deze postbode blijft net zo lang aanbellen tot dat wij het pakketje in ontvangst nemen. Vanzelf komt de postbode steeds vaker op voor ons zeer ongelegen momenten, omdat er dan wel een grotere kans is dat wij thuis zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Doen als of je niet thuis bent, kan altijd maar  betekent wel dat de postbode op een ander moment gaat terugkomen. Er bestaat namelijk geen retour adres!
De enige optie is dus het pakket aan te nemen.

Positieve intentie

Aangezien het uit ons eigen systeem komt, betekent het gelukkig wel dat er altijd een positieve intentie inzit. En juist die positieve intentie is waar het om gaat. Dat is de “boodschap”, de “Code” die we nodig hebben om er naar te kunnen kijken, beet te pakken en de feedback in ontvangst te nemen. Pas dan kunnen we probleemloos het pakketje wegleggen, loslaten. We zullen nu eenmaal eerst iets moeten vastpakken om het te kunnen loslaten.

Boodschap, Feedback, Groei, Loslaten, Positieve intentie, Shit is meststof