(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

NLP Practitioner

Opleiding tot NLP Practitioner
 
NLP is een praktisch model dat je helpt je communicatie efficiënter te maken. Het NLP-model gaat uit van de zintuiglijke waarneming, die jij filtert door je waarden en overtuigingen om te zetten in jouw Model of the World, jouw referentiekader. Iedereen heeft zijn eigen Model of the World en creëert van daaruit zijn werkelijkheid en zijn eigen zekerheid van wat waar is. In deze schijnzekerheid houd je weinig rekening met het Model of the World, de werkelijkheid en de waarheid van de ander. Die kan ver liggen van de jouwe, maar is niet beter of slechter, enkel anders.

Communicatie gaat over het uitwisselen van onze Models of the World en door die uitwisseling krijgen we een bredere kijk op de werkelijkheid. Binnen NLP is het dus belangrijk in hoeverre jij jezelf kent en je durft te openen om werkelijke communicatie met een ander aan te gaan. In deze opleiding ligt daarom de nadruk op jezelf. 

 “Als ik jou een euro geef en jij geeft mij een euro, dan gaan we allebei weg met 1 euro. Als ik jou een idee geef en jij mij, dan gaan we beide weg met 2 ideeën.”

Je leert te verklaren hoe jij de wereld om je heen waarneemt en welk effect dat heeft op je gedrag. Gedrag dat niet effectief is, leer je te veranderen met NLP.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die hun communicatie willen verbeteren. Voorwaarde om deel te kunnen nemen, is dat je durft naar jezelf te kijken en met jezelf aan de slag te gaan.
Meer informatie over NLP krijg je tijdens onze open info avonden.

 

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je:

 • begrip te krijgen van de werking van communicatie. Je neemt de werkelijkheid waar via je zintuigen. Door betekenis te geven aan deze waarneming schep jij je werkelijkheid. Dat is de basis van wie jij bent.
 • je communicatiemogelijkheden te vergroten. Het is immers niet vanzelfsprekend dat omdat jij iets gezegd hebt, de ander je gehoord heeft.
 • begrip te krijgen voor jezelf en voor de ander(en). Communicatie begint en eindigt bij jezelf. Jij bent verantwoordelijk voor wat je uitzendt en je bent verantwoordelijk voor wat jij ontvangt. En je hebt geen zeggenschap over wat de ander van je aanneemt.
 • je bewust te worden van het effect van je taal. Taal schept de ervaring, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van hoe je zaken formuleert. Voorbeeld: er is een verschil tussen ‘ik moet straks nog…,’ ‘ik wil straks nog…’ en ‘ik ga straks nog…’
 • je bewust te worden van wat je wilt en wat je niet wilt. Wat wil je nu eigenlijk precies en welke hulpmiddelen heb je (nodig) om dat te bereiken?
 • je bewust te worden van je Model of the World: omgaan met verschillende mensen, hun karakter, overtuigingen en bijbehorende perceptie. Voorbeeld: je gesprekspartner vertelt je dat hij zo weinig mogelijk geld uitgeeft. Je kunt hem zien als gierig. Of als spaarzaam.

 

Certificatie

De NLP-opleiding tot Practitioner wordt afgesloten met het unieke zelfcertificeringsprogramma. NLP bij Commitments gaat over persoonlijke ontwikkeling en er is maar één persoon die kan uitmaken wat de groei is geweest en dat ben jijzelf. In een presentatie maak jij de anderen duidelijk waarom je vindt dat je het internationaal gecrediteerde certificaat wel of niet verdient.

Levenslange garantie

Iedere opleiding die je bij ons doet, kun je kosteloos overdoen zolang Commitments bestaat. Studiebelasting is er nauwelijks. NLP is zo eenvoudig, dat de meeste tijd erin zal zitten die eenvoud te accepteren. En de dagelijkse praktijk is je studietijd. NLP is dus een doe-wetenschap.

De NLP-opleiding tot gecertificeerd NLP Practitioner kost € 2.450, BTW vrij. De prijs is inclusief uitgebreide syllabus en certificatie. De opleidingskosten voor onze NLP-opleiding kunnen onder bepaalde voorwaarden bij de belastingaangifte worden opgevoerd als aftrekkosten. Je kunt tot € 1.200 terugkrijgen. Neem hiervoor contact op met de belastingdienst.


Trainer

Ted Evers

Praktische informatie

 • 18-daagse opleiding, steeds van 10.00 tot 17.00 uur
 • De NLP-opleiding tot gecertificeerd NLP Practitioner kost €2.450, Btw-vrij
 • Trainer: Ted Evers
  Voor verdere vragen neem je contact op via telefoon 06 41 51 89 46 of e-mail
 • Voor het annuleren van de inschrijving: lees onze algemene voorwaarden.

 
Heb je deze opleiding met een certificaat afgerond, dan kun je je opgeven voor het gevorderdentraject, de opleiding tot NLP Master Practitioner

 

Interesse in deze opleiding?