(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

   NLP met paarden

Waarom paarden?

Paarden leven in het nu en zijn heel gevoelig voor alles wat er om hen heen gebeurt. Paarden zijn meesters in non-verbale communicatie. Je kan je voorstellen dat dit van levensbelang is voor een prooidier. Ook de hiërarchische kudde is van groot belang voor paarden om te kunnen overleven. Paarden voelen haarfijn aan wat oprecht is en kunnen je helpen je zelfinzicht en authenticiteit te vergroten. Ze geven je feedback over hoe je (non-verbaal) communiceert en leiding geeft. Zonder er een oordeel aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en houding.

 

NLP met paarden als

 • Je onzeker bent en zelfverzekerder wilt worden
 • Je het moeilijk vindt om leiding (aan jezelf) te geven
 • Je het lastig vindt om grenzen te stellen 
 • Je bang bent om de controle te verliezen
 • Je besluiteloos bent
 • Je aan jezelf twijfelt
 • Je je communicatie wilt verbeteren
 • Je assertiever zou willen zijn
 • Je een sprong in het diepe zou willen wagen
 • Je wilt groeien in je ontwikkeling.

 

Aan het einde van de dag weet je precies

 • Welke (verborgen) signalen jij geeft
 • Wanneer en hoe je beter kunt leiden en beter kunt volgen
 • Hoe je overkomt op anderen
 • En hoe je dat bijstuurt, simpelweg door bewustwording!

Je staat weer volledig in je kracht: Paardenkracht!

 

Praktische Informatie

 

 • De NLP met Paarden kost €95,-  Btw-vrij.
  Voor (ex-) cursisten van Commitments kost het €75,-  Btw-vrij
 • 1-daagse opleiding van 10.00 tot 17.00 uur
 • Trainer: Monya Spijkhoven
 • Voor verdere vragen neem je contact op via telefoon 06 41 51 89 46 of e-mail
 • Voor het annuleren van de inschrijving: lees onze algemene voorwaarden.

 

In samenwerking met Monya Spijkhoven

paardenluisteraar

Al sinds mijn kindertijdpaardenluisteraar spelen paarden de grootste rol in mijn leven. Ik heb ervoor gespijbeld, mijn school verwaarloosd, mijn vriendjes erop uitgezocht, kortom er veel voor gelaten. Maar daarvoor heb ik iets prachtigs terug gekregen: ik heb mijn droom in realiteit kunnen omzetten.

Na dienstverbanden op diverse trainings- en handelsstallen wist ik al snel dat dit niet was wat ik zocht. De omgang, de handelswijze, het paste me niet en ik zei die wereld vaarwel. Ik heb dan ook nog een tijdje een normale kantoorbaan naast het trainen van paarden gehad. Altijd probleemdieren; kocht ik ze niet zelf, dan kreeg ik ze aangeboden. Achteraf bezien was het best grappig, mijn mooie kantoorkleding onder een overall en mijn zwarte nagels onder de kraan schoonschrobben voordat ik achter mijn bureau kon plaats nemen.

Mijn hobby groeide echter uit naar een groot trainingscentrum voor paarden en eigenaren: Educatief Centrum ‘t Balingehof. Voor gedragstherapie, rijkunst en coaching. Ik heb van veel grootheden mogen leren en mijn verhaal over mijn liefde voor paarden internationaal mogen delen.

Dat het bereiken van je droom niet zonder hobbels en omwegen gaat werd 3 jaar geleden duidelijk, in 1 jaar verloor ik alles wat ik had. Met een megaklap had de kosmos me duidelijk gemaakt dat ik toch echt een andere weg hoorde te bewandelen.

In mijn zoektocht naar die weg belandde ik bij Commitments, en ik ben niet meer weggegaan. Ik kom binnen vallen, krijg en geef wat ik nodig heb en vertrek weer, maar ik kom altijd weer terug.

En die weg lijk ik gevonden te hebben: momenteel combineer ik 25 jaar praktijkervaring en kennis van klassieke rijkunst, paardengedrag, ethiek en natural horsemanship in het Paardenluisteraarschap. Als Paardenluisteraar bouw ik intense paard – mensrelaties waarbij harmonie en plezier centraal staan.

En NLP met paarden? Dat is een volledig logisch vervolg, het paard laat je zien wie jij bent. Een betere spiegel is er niet!

 

 

Reacties van deelnemers

Fantastisch om te zien en te ervaren hoe je terugkrijgt van een paard van wat je geeft.
Ben je gestresst dan krijg je onrust terug. Zit je goed in je vel dan is dat herkenbaar voor het paard puur aan je lichaamstaal en is het paard bereid om je te volgen als je daarom vraagt.
Met veel inleving en onder zeer deskundige begeleiding van Monya hebben we een spiegel voorgehouden gekregen van de paarden.
Puur instinctief en zonder oordeel laten zij zien wat er aan de hand is.
Een hele mooie ervaring op een mooie en koude dag.
Martin Liefting

Ik heb de paardendag als zeer prettig ervaren. Mijn angst om paarden te benaderen ben ik voor 99% kwijt en dat is al een goed begin. De afgelopen jaren ben ik enorm gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en heb ik mezelf behoorlijk onder de loupe genomen en veel geleerd en overwonnen. Het was leuk om de interactie te zien tussen paard en cursist en daarbij is Monya een vakvrouw van de bovenste plank. Deze cursus is een echte aanrader.
Patrica Swets

Interesse in deze workshop?