(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

Ted&Paard8-bit

Het is al weer een paar weken geleden dat ik aan de Paarden Luister dag van Monya Spijkhoven heb meegedaan, toch merk ik dat ik er regelmatig mee bezig blijf.

Jaren geleden heb ik al eerder een dag met paarden meegemaakt. En daar had ik geleerd dat als je maar zelfverzekerd door die bak loopt, dan volgt het paard je vanzelf. Met het eerste paard werkte dat prima, maar bij de dominante hengst verliep dat een beetje anders. Op de een of andere manier gaf ik dat beest het idee dat ik zijn plaats wilde innemen. Hij begon te steigeren en dat leek te betekenen dat hij met mij wilde gaan vechten. De toenmalige begeleider vond het toen wel tijd worden mij uit de bak te halen. Vond het wel bijzonder dat ik zo’n uitwerking had op dat paard.

Dus toen ik nu in de bak stapte, kwamen deze herinneringen boven en als vanzelfsprekend had ik de neiging direct in die oude modus te stappen. Naderhand realiseerde ik me dat deze oude kennis weinig behulpzaam is bij het opdoen van nieuwe ervaringen. En dat is iets wat mij wel vaker overkomt. Het idee al iets te weten en niet meer open te staan voor iets nieuws. Gelukkig voor mij speelde Monya hier knap op in. Door mij eerst te laten ervaren hoe het is om “geteugeld” te lopen. Indrukwekkend hoe subtiele veranderingen in de leidsels goed te voelen waren en dat dit ook werkt in “gewone” communicatie. Dit kan ik zeker toepassen in mijn werk als trainer en coach.

Mijn inzicht en de gesprekken met de andere deelnemers hebben er toe geleid dat ik graag iedereen de kans wil geven deze ervaring mee te maken.

Ik heb met Monya kunnen regelen dat zij voor Commitments paardendagen organiseert. Vanaf dit jaar komt het als vast onderdeel in de NLP opleiding. Daarnaast gaan we regelmatig deze eendaagse workshop aanbieden met korting voor (ex-) cursisten van Commitments! 

 

 

Communicatie, Emoties, Nieuwsgierig, NLP met Paarden, Paardendag, Persoonlijke ontwikkeling, Subtiele veranderingen