(+31)641518946 info@commitments.nl
Selecteer een pagina

A (427d)-1Doe jij wat je werkelijk wilt en haal je daar ook voldoening uit?

Veel mensen willen doen waar daadwerkelijk hun hart naar uitgaat, alleen worden zij daarbij tegengehouden door onzekerheden, angsten en meningen uit hun omgeving. Wat mensen beweegt om dingen te doen of juist te laten, is echter heel persoonlijk. Er bestaat geen standaard recept voor geluk.

Wat veel mensen vaak gemeen hebben is dat ze één ding wel weten: ik wil iets anders, iets waar ik meer mezelf kan zijn. Maar wat precies? En hoe?

Dit is vaak een uitgangspunt voor de start van een traject in zelfontwikkeling en coaching en zo komen ze bij mij terecht.

Voor mij is ieder mens uniek.

Uniek wil zeggen, dat ieder individu zijn eigen manieren, waarden en overtuigingen heeft om te ontdekken wat bij hem of haar past en waar hij of zij gelukkig van wordt. Dit is van persoon tot persoon dus verschillend en daarom is er geen standaard manier die voor iedereen werkt. Er is zelfonderzoek nodig naar wie je bent en wie je wilt zijn

 

Hoe onderzoek je bij jezelf wat jou gelukkig maakt?

Door bij jezelf na te gaan van welke activiteiten je energie krijgt en waarvan absoluut niet. Zou je van datgene waarvan jij niet genoeg krijgt je werk willen maken? En zo ja, in welke vorm? Of wil je het gewoon als hobby naast je andere activiteiten houden als iets, waarmee je jezelf als het ware kunt opladen?

Beide zijn oke.

Wat je ook besluit, er is geen verkeerde keuze. Zolang jij er achter staat, is het prima. Blijf trouw aan jezelf en neem verantwoordelijkheid, ook voor de hobbels die je onderweg tegenkomt.

Want de hobbels, die komen.

Ieder mens kent bepaalde angsten bij het ontdekken van onbekende zaken. “Beter gekende pijn, dan onbekend geluk” is niet voor niets een vaak gehoord gezegde. Want stel dat je als zelfstandige aan de slag wilt, door bijvoorbeeld van je hobby je werk te maken. Durf je dan een deel van je zekerheid op te geven? Heb je genoeg vertrouwen in je eigen kunnen om je eigen koers te durven varen? Het zijn juist dit soort zaken die ons kunnen afhouden van datgene wat we het liefste doen. En angst is een slechte raadgever.

Onderzoek dus die angst.

 

Shit is mest

Zie het ontdekken van jouw passie als een groot avontuur en durf op onderzoek te gaan naar je grootste drijfveren en je grootste angsten. Is je angst reëel?

 

Universele Wetshit krijg je cadeau, voor de rest moet je iets doen.

Obstakels, onzekerheid, twijfel, het zijn allemaal zaken die jou helpen te bepalen welke kant je op wilt bewegen. Dat krijg je cadeau. Bezie het als iets positiefs. Shit is niets anders dan mest, waarop de natuur groeit. Anders gezegd: je leert nog het meeste van de dingen die niet goed gaan.

 

De MasterTeacher

Dit is precies het thema van het MasterTeacher traject: het vinden van jouw passie en het onderzoeken hoe je deze in de wereld kunt zetten en wat je daarbij tegenhoudt. Dit is wat Désirée ontdekte, met als gevolg dat ze haar basisschool volledig om vormde tot een school waar NLP geïntegreerd is in de lesstof. Ook Lambèr ontdekte hoe hij in zijn coma-afdeling zijn medewerkers intensief kon begeleiden en Hepke lukte het om de dorpskern weer om te vormen tot het hart van het dorp waarin persoonlijke ontwikkeling voorop staat.

 

 Personal Coaching

Een keer sparren met een coach kan ook heel verhelderend werken. We hebben allemaal onze blinde vlekken. Een professional kan deze zichtbaar maken en jou een zetje geven om te gaan leven volgens jouw eigen regels.

 

Het leven volgens de regels van de ander maakt jouw geboorte overbodig